STALLAHAGEN KAUSIOLUT VAIHTUI

16. tammikuunta, 2016

NYT MYYNNISSÄ BLACK IPA ALK 6% VOL

5,-/0,5L  3,50/,33L

Black IPAn juuret johtavat yhdysvaltoihin, Oregoniin jossa 2000-luvun alkupuolella esiteltiin musta versio vahvasta paikallisesta IPAsta. Tämä ”musta vaalea Ale” herättää edelleen vilkasta keskustelua oluenystävien keskuudessa ja saattaapa joku herkempi oluttieteilijä heristää sormeaan jo oluttyylin ristiriitaiselle ja mahdottoman tuntuiselle nimelle.  Nykyään Black IPA on jo vakiintunut omaksi oluttyyliksi, jonka tavanomaisesta poikkeava ainesosien ja perinteiden yhdistelmä on makuelämys monien mieleen.

Stallhagen Black IPA 6,0% on suodattamaton ja täysin musta Ale, jonka päälle muodostuu mokkakahvin värinen tiheä ja runsas vaahtokukka. Aromissa on paahteisuutta ja pähkinää, suutuntuuma on puolitäyteläinen ja kuiva. Tummien maltaiden paahteiset, tummasuklaiset ja pähkinäiset maut täydentyvät IPA humalien männynhavun ja sitruksen sävyillä. Stallhagen Black IPAssa yhdistyy mutkaton juotavuus ja moniulotteinen herkullinen maku.

Maltaat: Pilsner, Dark Ale, Chocolate
Humalat: Chinook, Fuggles, EKG, Cascade
EBC väri: 75
EBU katkero: 40
Alkoholipitoisuus: 6,0 til-%
Tarjoilulämpötila: 10-12º
Ruokasuositus:  Stallhagen Black IPA on erinomaisen maukas nautiskeluolut jonka seurassa myös Pulled pork ja pikantit makkarat kuten chorizo viihtyvät mainiosti. Juustoista terävä cheddar sekä savu-gouda ovat varma valinta.