Stallhagen Pale Ale HEDELMÄINEN PINTAHIIVAOLUT 6,0 %

26. maaliskuunta, 2016

Stallhagen Pale Ale jatkaa pintahiivaoluiden perinnettä aiemmin lanseeratun India Pale Alen seuraajana. Pale Ale on tyypiltään APA eli amerikassa 1980 kehittetty ja suosituksi tullut American Pale Ale olut. Tämä alalaji on maukas tulkinta 1700-luvun alkuperäisistä brittiläisistä pale ale oluista, joissa on huomattavasti enemmän katkeroa ja vähemmän alkoholia. Vielä tänäpäivänäkin englantilaisissa pubeissa tilataan ”bitters” kun halutaan raikasta pale ale olutta.

Amerikassa talvi tuo tullessaan pale ale oluet markkinoille. Vahvan makunsa ja alkoholipitoisuutensa ansiosta ne on kuin luotu karkottamaan kylmyyttä. ”Pale Ale on mukava kuin lämmin pehmeä huopa, mutta maistuu paremmalta …” , kuvailee paikallinen oluenystävä talvista mielijuomaansa. Meillä Pale Ale  maistuu kaikkina vuoden aikoina.

Amerikkalaistyyppisten esikuviensa mukaan Stallhagen Pale Ale on raikas, kohtalaisen maltainen, melko täyteläinen, reippaasti aromihumaloitu vahva olut. Raaka-aineissa mukana mm. amerikkalaishumalat Chinook ja Centennial. Oluen väri on syvän kullankeltainen ja maku vivahtaa omenaan ja karamelliin, sitruunaa loppusilauksessa.

Maltaat: Pils ja Crystal
Humalat: Chinook, Centennial ja Willanette
EBC; 6
EBU; 28
Alkoholipitoisuus: 6%
Tarjoilulämpötila: 10–12 C
Kantavierre: 14,9 %